Poc
mascul, Data nasterii: 20.04.2016
Identificator: 10490

Legati fedeles intr-un sac, sa nu cumva sa scape sau sa... ia aer si lasati la marginea soselei cine stie de cand - asa au fost gasite intr-o dimineata 3 mogaldete, slabute si inspaimantate. I-am numit Pic, Poc si Puc: un puiut era doar un Pic de pisica, al doilea te Poc-nea daca incercai sa il prinzi, si al treilea semana cu Puc-ques al nostru, o frumusete de motan care are cautatura unui tigru si ghearele unei pantere.

Ne-a luat cateva saptamani sa ii convingem sa ne accepte prezenta, sa inteleaga ca nu suntem aceleasi persoane care le-au prins, probabil cu nu prea multa blandete, legat si abandonat langa sosea, aproape de poarta noastra. Au stat o vreme izolati de ceilalti, intr-un fel de izolator improvizat. Mancau bine, dar tot slabuti si speriati erau... Abia se obisnuisera cu noul loc, cand a trebuit sa ne mutam. Reusiseram sa ii vaccinam la timp, asa ca au fost lasati impreuna cu gasca "puiutilor" nostri. Desi se ascundeau pe sub rafturi si paturi cand eram noi de fata, curiozitatea si veselia au iesit castigatoare in cele din urma si puiutii nostri s-au pus pe o joaca de n-a vazut Parisul: alergau pana nu mai aveau suflu, trageau de snururi si orice gaseau in cale, impingeau mingiute, vanau bucatele de peleti ratacite pe dupa litiere... Si, incet incet, ne-au lasat si pe noi sa ne apropiem, sa ii smotocim putin. De cand asteptam momentul!

Si iata asa, tigrisorii s-au dovedit a fi pisicute jucause si cuminti - e drept, nu foarte cuminti, ca sunt puiuti si asta e treaba lor :) Or fi uitat teribila experienta, cel putin noi asta speram. Puc si-a gasit deja casuta lui si e un motanel fericit acum iar Pic e printesa si rasfatata familiei ei adoptive. Poc insa... a ramas. Cand nu a mai gasit sprijinul fratiorilor lui, s-a departat si de noi, parca speriat ca a ramas fara ei. Si-o fi adus aminte oare de ceva din trecut?

Ne priveste cu ochisori tristi de fiecare data, insa atunci cand intindem mana spre el, fuge... Si-ar reveni cu siguranta intr-o familie iubitoare, insa va fi nevoie de multa rabdare, poate mai multa decat in cazul lui Puc si Pic - care si ei au facut greva o saptamana, pana sa se acomodeze. Poate ca lui Poc al nostru i-ar lua putin mai mult, insa nu este nici pe departe imposibil! Tot ce are nevoie este iubire, intelegere, papica buna si multa multa rabdare. Si ar putea fi si el printul propriului lui castel! Ce fericit ar fi micutul...